פיתוח WEB מאפשר לנו לבנות אתרי אינטרנט ואפליקציות, מפתחי ה-WEB הם כל אותם האנשים שנמצאים מאחורי הקלעים ודואגים שאתרי האינטרנט יהיו לנו נוחים לשימוש. פיתוח WEB משלב יכולות רבות – טכנולוגיות, עיצוביות ותכונות מעולם התכנות ליצירת ממשקים מתקדמים עם פונקציות רבות שיאפשרו חווית משתמש מקסימלית. כדי להכיר את התחום יש ללמוד נשואים רבים ובהם שפות WEB שונות, טכנולוגיות שרת וטכנולוגיות לקוח, יש להכיר את העבודה עם מסדי נתונים ומערכות ניהול תוכן ועוד.
מה זה פיתוח WEB?
פיתוח WEB הוא שם כולל לתחום בניית האתרים הכולל בתוכו את תכנון האתר, אפיונו, עיצובו, בנייתו הטכנית ותחזוקתו. שלבי פיתוח ה-WEB הם ניתוח ראשוני של צרכי הלקוח, ניתוח המערכת והגדרת היעדים לפיתוח, תכנון המערכת ועיצובה, פיתוח על ידי כתיבת קוד, ביצוע בדיקות לפיתוח, התקנת המערכת וביצוע הרשאות. לאחר הבניה קיים אספקט נוסף של תחזוקה ועדכונים שונים, שכן תחום זה תמיד נמצא בהתקדמות.
מהם ההבדלים בין מפתחי Frontend ל-Backend Web?
כשמדברים על פיתוח WEB נהוג להבדיל בין מפתחי Frontend למפתחי Backend. שניהם מהווים שחקנים מרכזיים בתהליך הפיתוח ולכל אחד תפקיד שונה.
מפתחי Frontend מתמקדים בחוויית המשתמש של הגולשים, הם עושים שימוש בשפות תכנות שונות כדי ליצור עיצובים וממשקים גרפיים מותאמים והם האחראיים על הנושאים הוויזואליים של האתר. מאידך, מפתחי Backend בונים ומתחזקים את מערכת השרתים המארחת את האתר, הם אחראים על עיבוד הנתונים אבטחת המידע, תחזוקה ושיפור תהליכים. הם האחראים על כל מה שנמצא מאחורי הקלעים וגם קובעים כיצד המידע נשמר וכיצד הוא מעודכן ומועבר בין הלקוח והשרת. למרות ששני התפקידים שונים זה מזה, שניהם נדרשים עבור הפיתוח ולעיתים קרובות הם גם נושקים האחד לשני.
המסלול להיות מפתח WEB?
פיתוח web ניתן ללמוד במסגרת תואר במדעי המידע, במסגרת קורסים פרטיים במכללות שונות העוסקות במקצועות טכנולוגיים ובמסלול לימודי הנדסאי תוכנה הכולל את כל הקורסים המקיפים להשתלבות בעולם ההייטק של היום, תוך התמקצעות בשפות תכנות, אלגוריתמיקה, טכנולוגיות אינטרנט, פיתוח קוד ועוד. מסלול לימודי הנדסאי מקנה תעודה מוכרת ולימודים פרקטיים מקיפים במיוחד שיסייעו להשתלב במגוון רחב של תעשיות תוך התנסות מעשית של עבודה בתחום תוך כדי הלימודים.
תפקידו של מפתח WEB
תפקידו של מפתח WEB הוא לפתח, לשדרג ולתחזק אתרים ויישומים שונים. הוא מתמקד בשפות תכנות ושפות תכנות מצד השרת, הוא עושה שימוש בכלים והטכנולוגיות שונות לבניית ממשקי משתמש, הוא יוצר פונקציות מתקדמות ומתקשר עם בסיסי נתונים להבטיח את הביצועים השונים באתר.
מפתח ה-WEB פועל בשתי זירות – האחת של הלקוח והשנייה של השרת. בצד הלקוח הוא עוסק בחוויית השימוש שלו, החל מהעיצוב הגרפי באתר וכלה בהצגת התוכן שבו ובאינטראקציה של הגולש עם האתר. בצד של השרת מפתח ה-WEB מבצע את כל הלוגיקה העסקית של האתר, החל מניהול מערכת המסדים, טיפול בבקשות של לקוחות, עיבוד הנתונים ועוד ופיתוח API לתקשורת של האתר עם מערכות חיצוניות. המפתח חייב להיות מעודכן כל הזמן בטכנולוגיות העדכניות, הוא עובד בצוותים וצריך תמיד להיות על המשמר ולהיות מוכן להתמודד עם אתגרים שונים, הן עסקיים והן טכנולוגיים.